Megcsinálták a laboratóriumi csirke nuggetset, 5–10 éven belül kapható lehet
Egy japán kutatócsapat 11 grammos laborhús-darabot készített egy újszerű eljárással. Ez jóval nagyobb, mint az eddigi, csirkehúst utánozni kívánó megközelítések.
Egy japán kutatócsapat 11 grammos laborhús-darabot készített egy újszerű eljárással. Ez jóval nagyobb, mint az eddigi, csirkehúst utánozni kívánó megközelítések.
A világos elsőként került kereskedelmi forgalomba laborhúsból készült jutalomfalat. A gyártója állítása szerint ez ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazza, mint a hagyományos, hústartalmú kutyaeledelek.
Fél évvel a hasonló olasz törvény után a magyar kormány is jogszabályban tiltaná be a laboratóriumi hús előállítását és forgalmazását. Az indoklás szerint ezzel az emberek egészségét és a vidéki életformát is védenék. A kormány korábban már a boltok külön polcára száműzte a sáskaburgert és a tücsök-proteinszeletet.
A növényi alapú helyettesítő termékeket pedig tilos lesz növényi húsnak hívni.
Szingapúr után az Amerikai Egyesült Államokban is lehet majd laboratóriumban növesztett csirkehúst fogyasztani, miután két cég is beszerzett minden szükséges engedélyt ehhez.
Elkészítették a világ első, állítólag konyhakész halfiléjét, ami 3D-nyomtatással és sejttenyésztéssel készült. A tervek szerint már jövőre a tányérokra kerülhet néhány országban.